Ikke sponsoreret.
Denne antiinflammatoriske salat m. laks er en skøn frokostret f.eks. med små kartofler eller groft brød.
Laks har et højt indhold af flerumættede fedtsyrer, vitaminer og mineraler, og er derfor vigtig, hvis man gerne vil spise antiinflammatorisk.
Det er bedst at købe vildlaks, fordi opdrættet laks får kunstigt foder. Vildlaks kan være svært at opdrive, men @annasfiskekasser sælger udelukkende skånsomt fanget fisk fra lokale fiskerkuttere over hele Danmark.
Salat m. varmt røget laks
Ingredienser
- 1/2 Iceberg
- 1 håndfuld babyspinat
- 200 g gulerødder
- 100 g gule gulerødder
- 250 j jordskokker
- 1 rødt æble
- 2 varmrøget lakse fileter
- 1/4 øko agurk
- 1 håndfuld persille
- 100 g fine ærter
Marinade til æble
- 1 spsk jomfru olivenolie
- 1/2 øko citron ( saft )
- salt & peber
- 1 spsk æbleeddike
- 1 spsk acasie honning
Sådan gør du
- Salat og babyspinat skylles, snittes fint. Laksefileternes skind fjernes, Laks deles, kommes i salaten.
- Gulerødderne skrælles, deles og skæres i små tern. Ærter tøs tilsættes salaten.
- Agurk skylles, deles og snittes i små tern.
- Marinaden blandes, smages til. Æblet skylles, deles, kernehus fjernes. Æblet skæres i små stykker, der vendes i marinaden. Det er kun æblet, der kommes i salaten.
- Persillen skylles, hakkes fint. Drysses på salaten som pynt.
- Serveres m. små kartofler el. groft brød.
- Velbekomme!