Salat med rød spidskål, druer & blåbær
Denne farvestrålende salat smager så skønt og er lækker som tilbehør til juleanden. Salaten er nem og hurtig at tilberede og indbydende på julebordet eller på en frokostbuffet.
Ingredienser
- 1 rød spidskål
- 3 økologiske appelsiner
- 100 g hakkede mandler
- 100 g blåbær
- 75 g figner
- 1/2 bakke grønne druer u. kerner
- pynt en håndfuld frisk persille el. mynte
- dressing kan udelades
- 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 1 spsk æbleeddike
- 1 spsk djion sennep
- Smages til med salt & peber samt akaciehonning
Sådan gør du
- Spidskålen skylles og hakkes fint.
- Appelsinerne skrælles, hinder og kerner fjernes, deles i både som skæres ud i små tern.
- Druerne skylles og halveres. Mandler og figner hakkes.
- Ingredienserne blandes i en skål.
- Persille skylles og hakkes fint. Drysses over salaten som pynt.
- Dressingen blandes i en lille skål. Serveres som tilbehør til salaten.
- Velbekomme!