Denne salat er nem at tilberede og fuld af vitaminer og mineraler.
Æbler indeholder C-vitamin, der er vigtigt for immunforsvaret og nødvendigt for at kroppen kan optage jern. Æbler er også rige på kostfibre, der både mætter og gavner fordøjelsen.
Valnødder er også antiinflammatoriske og sunde, fordi de indeholder umættede fedtstoffer, kostfibre, antioxidanter, vitaminer ( flere typer B- vitamin og E-vitamin) og mineraler.
Derfor er denne æblesalat meget sund, og så smager den godt og behøver ingen dressing.
Velbekomme!
Æblesalat m. nødder, mynte & granatæble
Dejlig æblesalat!
Ingredienser
- 6 æbler
- 1/2 granatæble
- 1 saften fra citron el. lime
- 2 spsk akaciehonning
- 20 mandler
- 12 valnøddekerner
- 1 hjertesalat el. fint snittet iceberg
- pynt friske mynteblade el. bredbladet persille
Sådan gør du
- Æblerne skylles, kernehus fjernes men skrællen sidder på. Æblerne skæres i både og tern. Citronsaft el. lime røres med honning, vend æblerne i saften. Rør jævnligt i skålen.
- Hjertesalat el. iceberg skylles og snittes fint.
- Granatæblekernerne tages ud af frugten med en gaffel eller ved at presse frugten let, fjern alle hvide hinder fra kernerne.
- Mandler og valnødder hakkes groft.
- Det hele blandes i en skål med granatæblekernerne på toppen. Pynt: drys med mynteblade eller bredbladet persille.