Bloombux – et godt alternativ til buksbom

Tomatplanterne og agurkerne plantes ved en solrig mur i gårdhaven. Det nye tomatbed er kantet med 10 små bloombux.

Dværgrhododendron eller Rhododendron x micranthum ‘Bloombux er helt ideelt til kantning af bede. Bloombux blomstrer smukt med hvide og rosa blomster i juni- juli måned.

Bloombux er også fine i potter. Planten trives i almindelig havejord eller surbundsjord med dræn i potten. Bloombux er et godt alternativ til buksbom, som desværre ofte får sygdom og visner.

Bloombux
Bloombux ultimo maj 2022

Beskæring:
Bloombux beskæres altid efter blomstringen, da man ellers risikerer at fjerne næste års blomsterknopper. Man kan formklippe planten f.eks. kugler, kegler eller dyr.

Stiklingeformering:
Bloombus formeres med stiklinger. Klip et skud af på 10 cm lige under et bladpar, hvor der er et tydeligt vækstpunkt. Stiklingen stikkes dybt ned i potten i almindelig havejord, så vækstpunktet dækkes. Jorden trykkes forsigtigt sammen om stiklingen og vand planten. Potten sættes under en plastpose med huller i toppen et lyst sted uden direkte sol. Sørg for at vande jævnligt, så jorden er let fugtig. Med lidt held så spirer stiklingerne i løbet af ca. 14 dage.

Bloombux
Bloombux i bedet med bonderoser

Bloombux i staudebedet:
Bloombux er en smuk plante som egner sig til staudebedet, hvor den skaber ro og fin kontrast med det stedsegrønne løv. Juni-juli blomstrer bloombux overdådigt i hvide og rosa farver, som lyser op som kantbevoksning, i krukker eller i staudebedet. Bloombux kugler er også flotte ved døren eller i bede med f.eks. pæoner.

Bloombux er en dejlig plante, som er nem at dyrke. Man skal bare sørge for, at den ikke tørrer ud men jævnligt får lidt vand og gødes et par gange om foråret.

I efteråret dækkes bunden af et tykt lag blade, så roden ikke tager skade om vinteren af kulde og frost.

Læs om bloombux og buksbom:

Helthenihaven: Hækplanter 

Havenyt: Buksbomkvistdød

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *