Broccolisalat m. æble & nødder
Den klassiske broccolisalat smager skønt, kan serveres både til frokost og aftensmad og er også dejlig at have med i madkassen. Salaten kan tilberedes på mange måder med forskellige dressinger. Vi foretrækker en enkel broccolisalat uden bacon, hvor man kan smage grøntsagerne, der har lidt bid. Salater er også skønne til at undgå madspild. Grøntsagerne ristes nemt på panden med grønt fra grøntsagsskuffen og måske lidt frugt og nødder og kan f. eks bruges i madpandekager.Det er sundt og bæredygtigt og gør en forskel for miljøet. Og så smager grøntsagsretten godt, og du kan bruge stort set alle salater. Derfor er det en ide altid at servere dressingen som tilbehør, for så kan du bruge den rå salat, som smager dejligt.
Ingredienser
- 1 hjertesalat
- 1 broccoli
- 1 lille stykke kina radise
- 100 g rosiner
- 1 æble
- 100 g hakkede mandler
- salt & peber
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 1-2 tsk akaciehonning
Sådan gør du
- Alle grøntsagerne skylles, broccoli blancheres få minutter, så den stadig er sprød.
- Radise, broccoli, hjertesalat blandes i en skål. Rødløg skrælles og skæres i små tern, rosiner tilsættes, æblet skylles, kernehus fjernes, skæres i både og små stykker.
- Alle grøntsagerne blandes i en salatskål og krydres med salt & peber.
- Dressing
- Ingredienserne til dressingen blandes i en lille skål, smages til med honning. Dressingen serveres som tilbehør.
- Velbekomme!