En dejlig antiinflammatorisk grøn salat m. smag. Skøn som tilbehør til f.eks. lækre vegetariske frikadeller el. kylling hurtig og nem at tilberede.
Julesalaten er marineret kort, så salaten ikke er bitter men sprød, dejlig i smagen og i harmoni med de øvrige ingredienser.
Grøn salat m. julesalat, agurk & mandler
Ingredienser
- 1 julesalat
- 1 hjertesalat
- 1/2 agurk
- 1 blegselleri
- 1 lille rødt æble
- 12 slikærter
- 2 dl fine ærter
- 1/2 dl snittede mandler
Dressing til julesalaten
- 1 spsk æbleeddike
- 1 spsk jomfru olivenolie
- 1 spsk lys agavesirup
- salt& peber
Sådan gør du
- Julesalaten skylles, snittes fint og blandes i en skål m. dressingen mens grøntsagerne klargøres.
- Skyl agurk, skæres i bjælker som snittes i fine tern, hjertesalaten, blegselleri, slikærter skylles og snittes fint, ærterne tøs op og tilsættes salaten. Julesalat & marinade kommes i salaten og blandes godt.
- Æblet skylles m. skræl, kernehus fjernes, skæres i fine både og tern. Vendes i lidt citronsaft inden, æblet kommer i salaten som pynt m. hakkede mandler.
- Velbekomme!