Laks er en af de vigtigste kilder til Omega 3 fedtsyrer, hvis du gerne vil spise antiinflammatorisk og hjertesundt. Vi foretrækker vildlaks eller laks, som er ansvarligt opdrættet og mærket med grønt nøglehul og asc.
Med bare 100 g laks får du 2,5 g umættede fedtsyrer, vitaminer, mineraler og vigtige næringsstoffer. Laksen steges uden fedt og beholder sin bløde dejlige smag, selvom den steges på pande eller i ovn.
Laksesalaten kan varieres med årstidens grøntsager og smager skønt. Spinat har et højt indhold af C- og B-vitamin, jern og magnesium, men andre grøntsager smager også dejligt sammen med laks.
Middagssalat m. vildlaks & grøntsager
Ingredienser
- 2 stk vildlaks portioner
- 2 porrer
- 1 blegselleri
- 3 gulerødder
- 1 stort æble
- 260 g asparges kartofler
- 1 håndfuld frisk spinat
- 1/2 icebergsalat
- salt & peber
- pynt økologisk citron el. lime, lidt bredbladet persille
Sådan gør du
- Aspargeskartofler skylles og koges al dente. Skylles og pilles.
- Skyl grøntsagerne, snit porrer g blegselleri fint. Iceberg snittes fint og kommes i salatskålen, de øvrige grøntsager ristes m laksestykkerne på en pande under låg for middel varme.Æblet skylles, med skræl, kernehus fjernes, skæres i tynde både og tern. Tilsættes grøntsagerne.Ikke nødvendigt med fløde. Grøntsagerne og æblet gør, at det ikke brænder på. Tag kun låget af, når laksen skal vendes. Laksen får ekstra smag og tørrer ikke ud.
- Kartoflerne skæres ud i skiver og tilsættes. Salt & peber. Salaten blandes og serveres m. citron og lidt persille.
- Velbekomme!