Vi har høstet rigtig mange mutzuæbler i vores have igen i år. 1 træ har givet 10 kasser skønne, sprøde saftige mutzuæbler.
Det er det sidste træ i haven, som er klar til at blive plukket i november, men til gengæld, så har vi kørt adskillige trillebørfulde frugtkasser til vinteropbevaring, og vi har stadig mange skønne mutzuæbler, som vi nyder at spise både kølige direkte fra frugtkassen, i salater og i vinterens dejlige gryderetter.
Her får du en dejlig salat m. mutzuæbler, marineret julesalat & klementiner.
Salat m. sprøde mutzuæbler, julesalat & klementiner
Ingredienser
- 2 stk store mutzu æbler
- 2 stk julesalat
- 10 stk grønne asparges
- 2 stk jordskokker
- 2 stk klementiner (økologiske)
- 10 stk valnøddekerner til pynt
Marinade
- 1 stk økologisk citron ( saft)
- 1 spsk lys agavesirup
- salt & peber
Sådan gør du
- Mutzu æblerne skylles og deles i både, kernehus fjernes, skrællen er med. Bådene deles, så skiverne er tynde, skæres i tern.
- Marinaden blandes. Tilsæt æbletern og skyllet, snittet julesalat. Lad det trække i 5 min. inden salaten gøres færdig.
- Skyl jordskokker, skræl og skær jordskokkerne i skiver og tern. Skyl grøn asparges, kun den bløde del af stilken bruges, skær i små stykker. Klementiner skrælles, deles i både, skæres i små tern. Bland alle ingredienserne i en skål. Krydr m. salt & peber og pynt m. valnøddekerner.
- Velbekomme!