Disse muffins forme er jeg meget glad for. Det er en gave fra min svigerdatter.
Det har været lidt svært at finde den rigtige opskrift på antiinflammatorisk muffins, som passer til disse fine roser, derfor har jeg lavet en opskrift, som du får her.
Æbler kan erstattes med friske hindbær eller jordbær eller anden frugt f.eks. pærer eller appelsin, og bages så bare uden kanel.
Serveres f.eks. m. iskold æblekompot, frisk frugt, jordbær el. hindbærsauce sødet m. honning.
Æblemuffins m. mandler
Ingredienser
- 1 stort æble
- 50 g mandelmel ( ikke smuttet)
- 50 g hvedemel
- 1 M str. æg
- 3 spsk lys agavesirup
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk kanel
- 3 spsk A38 m. smag f.eks. hindbær
- Smørelse til muffinsform
Sådan gør du
- Æbler skylles, skrælles, kernehus fjernes, skæres i både, der kommes i en gryde m. lidt vand. Koger til mos ved svag varme under låg. Moses let. Køler af.
- I en skål blandes A38, hvedemel, æg, lys agavesirup, bagepulver og kanel med mandelmel. Æblemosen røres i dejen.
- Muffinsforme smøres - muffinsdejen fordeles i 6 forme, som fyldes 3/4. Æblemuffins bager i ca. 40 min. ved 200 grader (ikke varmluft) indtil, de er lysebrune og faste. Køler af på rist.
- Velbekomme!