Æbletrifli smager dejligt, hurtig og nem at tilberede. Triflien er hjertesund morgenmad sprængfyldt med vitaminer, mineraler og kostfibre.
Det er bedst ikke at spise mælkeprodukter f. eks ost og fløde eller fed yoghurt, fordi det kan skabe inflammation i kroppen. Havredrik eller anden plantemælk, syrnede mælkeprodukter som A38, skyr og kefir smager skønt med bær, lidt nøddeknas eller granatæble.
Æbletrifli m. nøddeknas
Ingredienser
Æblekompot
- 4 store æbler
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 4-5 spsk vand
Nøddeknas
- 8 spsk finvalsede havregryn
- 75 g smuttede mandler
- 4 spsk agavesirup
- 10 spsk økologisk skyr m. vanilje
Pynt
- bær, hakkede mandler, granatæblekerner el. mynte
Sådan gør du
- Æblerne skylles, skrælles, kernehus fjernes, æblerne skæres i små stykker. Kommes i en gryde m. lidt vand og en knsp. vanilje. Simrer for svag varme under låg til æblerne er blevet til mos. Rør af og til og hold øje med, at væden ikke fordamper.Æblemosen køler af i en skål, derefter stilles i køleskabet uden låg.
- Mandlerne smuttes og hakkes fint el. groft. Mandlerne ristes let m. havregryn og agavesirup under omrøring til nødderne bliver gyldne dog uden at brænde på. Nøddemassen fordeles på bagepapir og køler helt af. Den færdige nøddeknas er meget sprød og lækker og ikke klistret.
- Den kolde æblekompot fordeles lagvis i portionsglas m. vaniljeskyr og nøddeknas. Pyntes f.eks. m. friske bær, lidt hakket nøddeknas, granatæblekerner eller friskklippet mynte.
- Velbekomme!