Små tærter til de hyggelige dage i december.
Marcipanen er nem at lave og giver tærterne en dejlig smag og duft af jul sammen med æble, appelsinsaft, kanel og mandler.
Små tærter m. æble & marcipan
Små tærter kan man altid bruge i julemåneden enten som morgenmad eller til kaffen. Disse tærter er antiinflammatoriske uden hvedemel, sukker og smør men sødet med agave sirup.
Ingredienser
- 100 g mandelmel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1 saft fra økologisk appelsin
- 1 stort æble
- 1 æggeblomme
- 1 æggehvide
- Solsikkeolie til at smøre formene
Marcipan
- 100 g mandelmel
- 2 - 3 spsk agave sirup
- 1 nip salt
Pynt
- hakkede mandler
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 gr - ikke varmluft. 100 g mandler kværnes til mandelmel, blandes med kanel og bagepulver i en skål.
- Æggeblomme tilsættes, æblet skylles, skrælles, kernehus fjernes og æblet rives på et rivejern.
- Æggehviden piskes med en elpisker og vendes forsigtigt i dejen sammen med det revne æble og saften af en økologisk appelsin.
- Marcipan: Mandlerne skoldes og smuttes. Mandlerne kværnes til mandelmel og blandes med agave sirup og et nip salt. Marcipanen er nem at lave og giver tærterne en dejlig smag og duft af jul sammen med æble, appelsinsaft, kanel og mandler. Man kan godt undlade at smutte mandlerne, så får marcipanen bare en mere grov struktur.Marcipanen hviler tildækket i køleskabet i 15-20 min., rives eller vendes derefter i dejen.Formene smøres med lidt solsikkeolie, og fyldet kommes i formene. Drysses med hakkede nødder.
- Tærterne bages på en plade midt i ovnen ved 175 gr til overfladen er gylden, og tærten lidt fast. Tærterne afkøles på en rist. Det er en god ide, at løsne kanten lidt inden, formen fjernes.
- Serveres m. dejlig æblekompot u sukker el. frisk frugt og et drys hakkede nødder. Vaniljecreme med skyr smager også godt.
- Velbekomme!