Den grønne salat kan serveres både som en selvstændig ret f.eks. med brød eller som tilbehør til kylling og fisk. Bønnerne og spinatbladene er snittet fint, så salaten får et godt mix.
Salaten kan varieres alt efter årstiden med friske nye grøntsager om sommeren og dejlige rodfrugter og f.eks. æbler og pærer i efterår- og vinterperioden. Det er en skøn salat.
Grøn salat m. årstidens grøntsager
Ingredienser
- 1 hjertesalat
- 2 dl fine ærter
- 2 dl fine bønner
- 1/2 rødløg
- 2 jordskokker
- 1/4 grøn squash
- 2 dl hele små spinatblade
- 1/2 dl granatæblekerner
- 1/2 dl hasselnødder
- 6 cherrytomater
- 1/2 fennikel
- frisk persille
Sådan gør du
- Alle grøntsagerne skylles og skrælles, Hjertesalat, spinatblade, hele bønner snittes fint.
- De øvrige grøntsager snittes fint, og det hele blandes i en skål med ærter samt de halve cherrytomater og frisk persille som pynt.
- Hasselnødderne ristes let på en pande, hinderne gnides af, og hasselnødderne hakkes og kommes i salaten sammen med granatæblekernerne.
- Olie/ æbleeddike dressing kan serveres som tilbehør, men er ikke nødvendigt. Det er en skøn salat med masser af smag.
- Velbekomme!