• GÅRDHAVEGLÆDER
    Sidste år købte jeg en vin af sorten Vitis vinifera Himrod hos Gartneri Toftegaard. …
  • GÅRDHAVEGLÆDER
    Historien. Vores gamle Rågegård ligger 900 meter fra Stevns Klint tæt ved Gjorslev …
  • GÅRDHAVEGLÆDER
    Roserne er ved at springe ud i det nye bed i gårdhaven. Det er …
  • GÅRDHAVEGLÆDER
    Hver morgen så vander jeg gårdhaven med haveslangen og kører ned i den …
  • GÅRDHAVEGLÆDER
    En dejlig gave – et smukt rosenstativ i smedejern til gårdhaven. Jeg er meget glad …
  • Seneste indlæg

    Skønne Anna Obling Rabarber

    Nu er det rabarbertid igen!

    Vi har en skøn rabarber Anna Obling i gårdhaven med sprøde, vinrøde stilke fyldt med den dejligste rabarbersaft.
    Flemmings Planteskole har udviklet sorten og navngivet rabarberen efter deres søde barnebarn. Læs tidligere indlæg her.

    Skønne Anna Obling rabarber

    Den første høst i år skal bruges til en klassisk rabarbergrød. Det smager så skønt, og man kan næsten ikke komme i tanke om noget mere sommerligt end rabarber og jordbær.

    Skønne Anna Obling rabarber

    Rabarber høster jeg hele sommeren til rabarbergrød, kompot, rabarbertærter, rabarbermuffins, smoothies med rabarber og bær samt rabarberis.

    Rabarberbladene bliver til ny kompost.

    Rabarber er sunde, fordi de har et højt fiberindhold og er fyldt med C-vitamin.

    Rabarber stammer oprindelig fra Kina og er ikke en frugt men derimod en grøntsag. Rabarber kom til Danmark i 1800-tallet og blev brugt til rabarbergrød og kompot.

    Stænglernes røde farve skyldes anthocyaniner, som har en antioxidantvirkning i kroppen. Rabarber har et højt vandindhold og indeholder oxalsyre, som binder kalken i kroppen. Derfor skal oxalsyren neutraliseres med sukker og non-oxal, som fås i de fleste supermarkeder.

    Rabarber kan bruges til så mange dejlige retter, desserter, brød og bagværk og kan også kombineres med andre grøntsager f.eks. i salater eller med ristede/ovnbagte kartofler.

    Det er en skøn grøntsag med mange anvendelsesmuligheder. Opskrifterne kommer i løbet af sommeren på www.sundtliv50plus.dk

    Her får du min opskrift på en skøn klassisk rabarbergrød:

    1 kg rabarber
    1/4 – 1 liter vand
    2 dl sukker
    1 vaniljestang
    5 spsk karkoffelmel
    evt. snittede mandler

    Rabarberstilkene skylles grundigt, skæres i små stykker. Kommes i en gryde, koger ved svag varme.
    Si saften gennem en sigte, hvis stilkene er lidt grove. Hæld tilbage i gryden, tilsæt sukker og vaniljestang.

    Udrør kartoffelmelet i koldt vand i en meljævner, så melet er helt opløst.

    Bring rabarberne til kogepunktet, tag gryden fra varmen og hæld jævningen i på en gang, mens der røres.

    Hæld rabarbergrøden i en skål, drys med lidt sukker og evt. mandelsnitter, men sæt ikke skålen i køleskabet, for så bliver overfladen hård og kedelig. Serveres med fløde eller kold mælk.

    Velbekomme!
    Eva

     

    Del

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *