Skønne Anna Obling Rabarber

Nu er det rabarbertid igen!

Vi har en skøn rabarber Anna Obling i gårdhaven med sprøde, vinrøde stilke fyldt med den dejligste rabarbersaft.
Flemmings Planteskole har udviklet sorten og navngivet rabarberen efter deres søde barnebarn. Læs tidligere indlæg her.

Skønne Anna Obling rabarber

Den første høst i år skal bruges til en klassisk rabarbergrød. Det smager så skønt, og man kan næsten ikke komme i tanke om noget mere sommerligt end rabarber og jordbær.

Skønne Anna Obling rabarber

Rabarber høster jeg hele sommeren til rabarbergrød, kompot, rabarbertærter, rabarbermuffins, smoothies med rabarber og bær samt rabarberis.

Rabarberbladene bliver til ny kompost.

Rabarber er sunde, fordi de har et højt fiberindhold og er fyldt med C-vitamin.

Rabarber stammer oprindelig fra Kina og er ikke en frugt men derimod en grøntsag. Rabarber kom til Danmark i 1800-tallet og blev brugt til rabarbergrød og kompot.

Stænglernes røde farve skyldes anthocyaniner, som har en antioxidantvirkning i kroppen. Rabarber har et højt vandindhold og indeholder oxalsyre, som binder kalken i kroppen. Derfor skal oxalsyren neutraliseres med sukker og non-oxal, som fås i de fleste supermarkeder.

Rabarber kan bruges til så mange dejlige retter, desserter, brød og bagværk og kan også kombineres med andre grøntsager f.eks. i salater eller med ristede/ovnbagte kartofler.

Det er en skøn grøntsag med mange anvendelsesmuligheder.

Her får du min opskrift på en skøn klassisk rabarbergrød:

1 kg rabarber
1/4 – 1 liter vand
2 dl sukker
1 vaniljestang
5 spsk karkoffelmel
evt. snittede mandler

Rabarberstilkene skylles grundigt, skæres i små stykker. Kommes i en gryde, koger ved svag varme.
Si saften gennem en sigte, hvis stilkene er lidt grove. Hæld tilbage i gryden, tilsæt sukker og vaniljestang.

Udrør kartoffelmelet i koldt vand i en meljævner, så melet er helt opløst.

Bring rabarberne til kogepunktet, tag gryden fra varmen og hæld jævningen i på en gang, mens der røres.

Hæld rabarbergrøden i en skål, drys med lidt sukker og evt. mandelsnitter, men sæt ikke skålen i køleskabet, for så bliver overfladen hård og kedelig. Serveres med fløde eller kold mælk.

Velbekomme!
Eva

 

INGEN COOKIES - Denne hjemmeside gemmer ingen Cookies.

View more
Cookies settings
Accept
Cookie & Privatlivspolitik
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Denne Cookie & Privatlivspolitik er gældende for min private blog evatryde.dk v. Eva Tryde. Her får du information om, hvilke data jeg behandler i respekt og i overensstemmelse med EU`GDPR lovgivning samt markedsføringsloven. Jeg opdaterer løbende Cookie & Privatlivspolitikken på min blog www.evatryde.dk. Den er senest opdateret d. 23.3. 2023. KONTAKT: Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål om denne Cookie & Privatlivspolitik. Eva Tryde Holtug Strandvej 17 4660 Store Heddinge Danmark Tlf. 45+ 60125215 Mail info@evatryde.dk HVILKE PERSONDATA GEMMER JEG? Persondata er de data, der kan spores tilbage til en specifik person. Det kan f.eks. være navn, e-mail, adresse, fødselsdag, IP-adresse og historik over søgeadfærd på et website. Jeg gemmer udelukkende kontaktoplysninger fra dig, hvis du tilmelder dig et nyhedsbrev på bloggen evatryde.dk. Nyhedsbrevet og kommentarfelterne til indlæggene er ikke aktive pr. dags dato 23.3.2023 Jeg gemmer kun data, når du giver dit samtykke ved tilmelding til nyhedsbreve eller, når du bruger kontaktformularen. Data slettes, hvis du afmelder nyhedsbrevet og samtalen/kontakten er afsluttet. HVILKE PERSONDATA DELES MED ANDRE? Jeg deler kun anonyme data med andre. Når du bruger bloggen evatryde.dk, så samles der anonyme data om din brug på siden. De data deles med Google Analytics. PERSONFØLSOMME OPLYSNINGER Personfølsomme oplysninger kan være oplysninger om din økonomi, dit helbred eller din status. Jeg gemmer ikke personfølsomme oplysninger uden aftale med dig. Hvis jeg får personfølsomme oplysninger efter aftale med dig, så vil de ikke blive gemt eller delt med andre. Vær altid opmærksom på, at mailsystemer kan være usikre, og at jeg derfor ikke kan garantere for sikkerheden. Mvh. Eva Tryde  
Save settings